This is who i am

Klar til at starte på en uddannelse?

Der er i dag en generel antagelse om, at man skal tage en uddannelse, uanset om man ved, hvad man gerne vil arbejde med resten af sit liv eller ej. Det er desværre bare langt fra alle, som er lige parate til at tage en uddannelse, som deres jævnaldrende er, og det er vigtigt, at man sørger for at tage højde for det, så den unge ikke får en dårlig oplevelse med uddannelsesystemet i en tidlig alder. Det kan nemlig have en stor betydning for, hvordan det kommer til at gå vedkommende fremover i det danske uddannelsessystem.

Hvad er uddannelsesparathed?

Uddannelsesparathed handler i høj grad om, hvorvidt man er moden nok til at studere på en uddannelse, og om man har de nødvendige sociale færdigheder for at kunne fungere i samspil med andre mennesker. Det kan være en stor omvæltning at starte på en uddannelse, og det er derfor vigtigt, at man sikrer sig, at man er uddannelsesparat, så man får en god start på studiet, og så man får de bedste forudsætninger for rent faktisk også at gennemføre den pågældende uddannelse.

Hvordan bliver man klar til at tage en uddannelse?

Der findes ikke et entydigt svar på, hvornår man er klar til at tage en uddannelse, da det i høj grad handler meget om en personlig vurdering, men også en faglig og en social vurdering. Det er både underviserne, der er med til at give en vurdering af den unge, men det er også i høj grad den unge selv, der skal vurdere, om vedkommende føler sig klar til at starte på en uddannelse med alt, hvad det indebærer. Hvis man ikke føler sig parat til at starte på en uddannelse, så kan man med fordel starte på en skole, der har fokus på at gøre unge mennesker klar til at tage en uddannelse. Uddannelsesparat eller ej, så er det vigtigt, at man altid sørger for at vælge en uddannelse, der interesserer en.